Tiedote 5.4.2016

East Dataconst Oy on syntynyt, kehittynyt ja kasvanut rakentajien tarpeista


Kuopiolaisen East Dataconst Oy:n kehittämä Työmaajärjestelmä on nykyaikainen ja helppokäyttöinen ohjelmistoratkaisu suomalaisten rakennusyritysten tarpeisiin. Alan toimijoiden kanssa kehitetty järjestelmä säästää paperityötä ja aikaa työmailla helpottaen niin työnjohdon kuin työntekijöidenkin päivittäisrutiineja.


East Dataconst Oy:n Työmaajärjestelmä on kehittynyt paljon alle parissa vuodessa. Merkittävimpiä kehitysaskelia on järjestelmän käyttö Internetin pilvipalveluja hyödyntäen eli ilman tietokoneille ja mobiililaitteille asennettavia ohjelmistosovelluksia. Seuraava iso kehitysloikka tulee teollisen Internetin hyödyntämisestä mm. rakennustyömaiden, rakennusten sekä niiden osien eri vaiheiden analysointiin ja raportointiin.


Sähköinen kulunvalvonta alkaa olla työmailla jo arkipäivää, mutta EDC:n nykyaikainen Työmaajärjestelmä tarjoaa mahdollisuuden myös seurata reaaliaikaisesti euromääräisiä kuluja, jolloin työmaan mestari voi reagoida poikkeuksiin hyvissä ajoin. Samalla järjestelmällä hoituvat aikataulun suunnittelu sekä muutokset, vaikka työmaalla, jolloin tiedot päivittyvät pilvipalvelun kautta välittömästi myös toimiston työnjohdolle.


Työmaajärjestelmään on yhtenä uusimpana omaisuutena lisätty yksinkertainen sähköinen työnohjaus, jolla voi toimistolta hallinnoida esimerkiksi pienempien ja takuutöiden tekoa. Töiden edistymistä voidaan seurata toimistolta ja valmiiksi tehdyt työt voidaan hakea raporttiin ja laittaa eteenpäin laskutukseen.


Kätevä ominaisuus on digitaalinen valokuvaaminen tablettilaitteilla tai kännykkäpuhelimilla, sillä havainnollistavat kuvat ovat heti siirrettävissä eteenpäin tai talletettavissa pilveen myöhempää käyttöä varten. Myös työmaiden laitteiden ja koneiden digitaalinen rekisteröinti sekä tunnistaminen onnistuvat EDC-järjestelmällä näppärästi. Työmaajärjestelmästä onkin kehittynyt työmaan ja työnjohdon monitoimityökalu, jolla työmaan rutiinit voidaan hoitaa aikataulun suunnittelusta luovutuksen yhteydessä tehtävään kuvaukseen saakka.


Pilottiyrityksellä hyviä kokemuksia


Korjausrakentamiseen keskittynyt Kuopion Monirakennus on East Dataconst Oy:n työmaajärjestelmän ensimmäisiä käyttäjiä ja se on pilottina osallistunut tuotekehitykseen. Monirakennuksen toimitusjohtaja Pasi Pitkänen pitää EDC-työmaajärjestelmän vahvuutena sen räätälöitävyyttä sekä taipuisuutta rakennusalan tarpeisiin. Työpäällikkö Kai Seppänen vahvistaa näkemyksen.


- Käytämme työmaajärjestelmää omien työntekijöidemme ja alihankkijoidemme kulunvalvonnassa sekä työtuntiseurannassa - uusien työntekijöiden ja alihankkijoiden henkilökorttien teko mukaan lukien. Maaliskuusta järjestelmä on toiminut myös palkanlaskennan perustana. Uskalsimme siirtyä siihen onnistuneen testikuukauden jälkeen ilman varmistavaa vanhaa palkanlaskentajärjestelmää. Järjestelmästä lähtevät tiedot kuukausittain myös verottajalle, kertoo Pitkänen.


Päällekkäisten tiedonkeruu- ja -käsittelyjärjestelmien poistumisella sekä keskittymällä harvempiin ohjelmistosovelluksiin on hänen mukaansa saatavissa säästöjä. - Rakennusala siirtyy digitaaliaikaan perinteisistä paperidokumenteista, kun se tapahtuu kustannustehokkaasti. Langaton tiedonsiirto, Internet ja pilvipalvelut ovat tulossa työmaille esimiesten jokapäiväisiksi työkaluiksi. Meillä niitä käyttää jo kahdeksan henkilöä.


Kai Seppäsen mukaan seuraavana askeleena on työmaapäiväkirjojen ja kokouspöytäkirjojen siirto järjestelmään. - Myös TR-mittausten ja tapaturmailmoitusten siirto on harkinnassa, samoin kuvadokumenttien tallennus järjestelmän palvelintilaan.